10:11 AM
Запали свічку пам’яті померлим від голоду

20.11.2019

       Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

      Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», в Іванівській школі проведено виховний захід «Свіча пам’яті жертв голодомору 1932-1933 рр» для учнів 10-11 класів. Метою заходу було розширити знання учнів про трагічні роки голодомору 1932-1933 років в Україні та його наслідки для українського народу й виховувати в учнів повагу до історичного минулого свого народу, до своїх земляків, які вистраждали і пережили страшні роки геноциду, непримиренне ставлення до насильства над людиною. Переглянувши мультфільм «Голодний дух» та документальний фільм «Великий голод», учні мали можливість відчути страждання Українців у часи Голодомору. З історичною довідкою виступили учениці 11 класу Петрова Кароліна та Левченко Вікторія. Запаливши свічки пам’яті, наприкінці заходу, учні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих людей, які були заручниками страшних років.

      Ми живемо в інший час і не причетні до тих страшних подій, але наш обов’язок сьогодні – зберегти пам'ять про всіх невинно закатованих, про тих, хто не дожив, не долюбив, пам'ять про живих і ненароджених.

Переглядів: 135 | Додав: juli_kozachenko17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar