12:42 PM
В Іванівській школі встановили швидкісний Інтернет

03.03.2018

      Нещодавно Іванівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Бахмутської районної ради обладнали інтернет-покриттям за допомогою технології wi-fi. До бездротового інтернету підключили початкові класи та кабінет інформатики. Кошти на реалізацію проекту виділив один із батьків – Роман Ованесов.

   Раніше в школі швидкісний інтернет був тільки в кількох кабінетах. Його використовувала переважно адміністрація школи. У кабінеті інформатики інтернет був досить повільний. Тепер абсолютно всі учні – від другого до 11-го класу – мають вільний доступ до Інтернету. На думку директорки школи Ольги Козаченко, це – одна з обов’язкових умов покращення навчально процесу.

      «Головна ідея реформи освіти й Нової української школи – створити школу, у якій буде приємно навчатися і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Створити школу, до якої приємно ходити учням. Таку школу зараз годі уявити без сучасних технологій. Ми вже маємо сучасні інтерактивні дошки, проектори, мультимедійний комплекс. Завдяки доступу до Інтернету, наші учні зможуть послугуватися ними максимально ефективно: створювати проекти, долучатися до всеукраїнських семінарів і вебінарів, переглядати онлайн-лекції тощо», – прокоментувала Ольга Козаченко.

      Постійний доступ до інтернету схвально оцінює і педагогічний колектив. Учителі початкових класів відзначають важливість доступу до мережі в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

  «Вважаю, оснащення навчальних кабінетів wi-fi сприятиме покращенню як безпосередньо навчального процесу, так і дистанційної освіти. Також зможемо створювати й поширювати відеоуроки для учнів, що хворіють, або ж у разі введення карантину. Школярі не будуть змушені наздоганяти програму, вивчаючи теми лише поверхово», – зазначила Людмила Нагорна, вчителька 3 класу.

     «Ми можемо долучатися до процесу освіти в Інтернеті, тож навчання в сільських школах не поступається рівню міських закладів. І це дуже важливо для всіх сторін освітнього процесу – дітей, батьків і вчителів», – наголошує Наталя Комаревцева, вчителька 2 класу.

    Задоволені й учні. Для почтаківців на уроках відтепер доступні навчально-ігрові програми, випускникам буде легше підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання.

     Педагогічний, учнівський та батьківський колективи Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів висловлює подяку Роману Ованесову за постійну підтримку закладу й освітньої галузі в цілому.

 

Випускник Іванівської (Красненської) ЗОШ І-ІІІ ст. 2012 року

Сергій Нагорний

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 155 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar