8:39 AM
Урок мужності та патріотизму

15.02.2020

        15 лютого в Україні відзначається день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В Іванівському закладі загальної середньої освіти з нагоди річниці виводу військ з Афганістану вчителем історії Платоновим І.В. проведено урок мужності та патріотизму для учнів 9-11 класів. День 15 лютого 1989 року для багатьох став відліком, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів. Роки, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів в одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

      Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика…

        З хвилюванням учні пригадали історичні факти та переглянули відео «Афганістан - незаживаюча рана!». Нікого не залишив байдужим вірш «Ховали інтернаціоналіста» у виконанні Білогур Альони. На завершення заходу присутні вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

         Чимало літ минуло відтоді як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події цієї війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 18-20 років стали свідками й учасниками воєнних дій в Афганістані.

Переглядів: 144 | Додав: juli_kozachenko17 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar