4:18 PM
РАЙОННИЙ СЕМІНАР В ІВАНІВСЬКІЙ ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ І-ІІІ СТУПЕНІВ

21.12.2017

       21 грудня 2017 року в Іванівській школі відбувся районний семінар-панорама педагогічного досвіду вчителів що атестуються у 2017-2018 навчальному році. Районним методичним кабінетом було визначено тему семінару: «Нова українська школа: реалії та перспективи».

       Мету та завдання сформульовано на основі освітніх новітніх перетворень та впровадження інноваційних ідей нової української школи. А саме: ознайомлення з новітніми підходами щодо реалізації Концепції Нової української школи; надання рекомендації щодо успішного впровадження вчителями освітніх закладів нових форм роботи в умовах змін в освіті; ознайомлення з алгоритмом проведення панорами педагогічного досвіду; презентація та апробування методичних знахідок вчителів-практиків; створення позитивного психологічного клімату під час проведення заходу та подальшої співпраці.

       На семінарі, у якості експертів, були присутні представники відділу освіти Артемівської райдержадміністрації: Корона О.А., завідувач методичним кабінетом; Щербак Л.І., Пилипчатина С.С., Сєрокурова М.В., методисти відділу. 

       В рамках семінару-панорами було оформлено виставку методичних досягнень вчителів що атестуються. Створені презентації та відеофільми щодо діяльності вчителів вищої категорії Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мельникової Любов Юріївни (вчитель біології), Нескоромної Т.Л. (вчитель початкових класів) та Опитненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шамоти Л.І. ( вчитель біології).

       На семінар завітали вчителі початкових класів та біології Опитненської, Званівської, Калинівської, Переїзнянської, Клинівської, Зайцівської, Покровського НВК. Всі вони були активними учасниками та із задоволенням брали участь в інтерактивних вправах та педагогічних технологіях, запропонованих на майстер-класах вчителів. Разом вирішували проблеми: впровадження інтерактивних технологій у навчально-виховний процес як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів з біології; формування компетентностей учнів на уроках біології через створення оптимальних психолого-дидактичних умов для продуктивного отримання знань; розвиток почуття патріотизму учнів початкової школи.

       Досвідчені вчителі у своїх виступах наголошували на готовності впроваджувати освітні реформи української школи. А для цього в них є не тільки досвід, а й високі результати їхньої діяльності.

       Наприкінці учасники семінару поділилися своїми враженнями про семінар та взяли у свою «методичну скарбничку» багато нового та цікавого.

 

Переглядів: 145 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar