2:05 AM
Просвітницька година спілкування

06.10.2017

В рамках Всеукраїнського тижня права психологом Іванівської школи Грешняковою В.М. було проведено просвітницьку годину спілкування з правової освіти неповнолітніх. Учасниками заходу стали учні 5-7 класів. Мета даного заходу: знайомство з правами і обов'язками дитини; виховання правової культури; профілактика правопорушень серед неповнолітніх, безпритульності та бездоглядності.

В ході спілкування учні познайомилися з «Конвенцією ООН про права дитини», та іншими документами, що відображають права і обов'язки дітей. Навчилися застосовувати правові знання в повсякденному житті; співпрацювати у групі. Виховали поважне відношення до прав інших людей, почуття відповідальності за свої вчинки. Створювали проекти: «Права дитини в XXI столітті»; «Права дітей - турбота держави»; «Учнівська молодь: цінності та пріоритети»; «Молодь та протиправна поведінка»; «Про відповідальність, про права кожної дитини, та обов’язки учня»; «Правила шкільного життя». Також учні 5 класу взяли участь у інтерактивній грі «Чиї права порушені?», в якій мали змогу відзначити, які права і ким порушуються, щодо казкових героїв. А учні 6,7 класів взяли участь у ділових іграх: «Знай свої права, та виконуй свої обов'язки»; «Мої права », в яких мали змогу відокремити свої права від обов'язків.

Аналізуючи проведену роботу, можна зробити висновки: учні дізналися, навчилися і закріпили уявлення про права, та обов'язки дітей. Навчились застосовувати отримані правові знання в ситуаціях, де були позначені протиправні дії. Треба відзначити, що інтерактивні, та ділові ігри, допомагають створити атмосферу невимушеності та об'єднують дітей.

Переглядів: 141 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar