2:05 AM
НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

23.11.2017

        23.11.2017 року в Іванівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів була проведена інформаційна компанія у вигляді науково-практичної конференції за темою «Великий терор: чи, дійсно, масові репресії розпочалися у 1937 році?», з метою детального розгляду цього питання.

        У рамках конференції було проведено вивчення художньої літератури тих часів, історичних довідок та фактів представлених у різних ресурсах, обєднані у дві творчі групи учні 9-11 класів: «Літератори» та «Історики», що мали різні завдання, перші вивчали зарубіжну літературу – творчість письменників та поетів початку 20 століття, задля відстеження фактів присутності терору на території України, освячених у творах незалежних спостерігачів, інші – вивчали історичні ресурси, задля пошуку підстав для остаточних висновків, метою яких було дати уявлення про послідовність та хроніку трагічних дат, що базується на документах ЦК ВКП(б) і НКВС СРСР.

            Найактивніше себе проявили учні 9 класу, що провели роботу з детального дослідження цієї теми, зверталися до ресурсів представлених у сільській та шкільній бібліотеках, інтернет ресурсах, історичних довідках та відеоматеріалах, створених істориками країни. Після проведеної роботи, творчі групи зробили спільні висновки, а саме те, що основні події, що передували розгортанню репресій у 1937-1938 році, почали розгортатися з жовтня 1936 року та мали жахливі наслідки: арештовано – не менше 1 710 тис. чол., засуджено – не менше 1 440 тис. чол.,у тому числі засуджено до розстрілу – не менше 725 тис. чол., крім того за той же період: засуджено «міліцейськими трійками» як «соціально шкідливий елемент» (СШЕ) – не менше 400 тис. чол.; піддано висланням і депортаціям в адміністративному порядку – не менше 200 тис. чол.; засуджено судами загальної юрисдикції за загальнокримінальними звинуваченнями – не менше 2-ох мільйонів чоловік, із них у табори відправлено не менше 800 тис. чол.

           Також визнали необхідність гідного вшанування пам’яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років протягом наступних років, донесення до сучасної молоді об’єктивної інформації про злочини, вчинені у ХХ столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України.

 

Переглядів: 174 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar