10:15 PM
ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

28.01.2019

        У Іванівській школі 7-11 класів було проведено виховний захід, присвячений Дню пам’яті жертв Голокосту. Метою є сприяння поглибленню знань з проблемних тем вітчизняної історії, виховання почуття гуманності та сприяння формуванню толерантності у міжнаціональних відносинах.
       27 січня 1945 року Червона армія визволила перший і найбільший гітлерівський концтабір Аушвіц (польська назва - Освенцім). Тільки тут, в 70 км від Кракова, за роки війни - з 41-го по 45-й - було вбито більше 1,4 млн осіб, з яких 1,1 млн були євреями. На момент звільнення радянськими солдатами в концтаборі містилися 3 тис. євреїв. Саме цей табір вважається головним символом Голокосту.
     Голокост на Україні – систематичне переслідування та знищення єврейського населення України за ініціативою Німеччини німецькими нацистами та їх союзниками в 1941—1944 роках у рамках політики «кінцевого рішення єврейського питання».
       Хай навічно збережеться пам’ять про страждання і катування мільйонів вбитих дітей, жінок, старих. Хай світла пам’ять замучених буде грізною пересторогою добра, хай попіл спалених стукає в серця живих та закликає до братерства людей і народів.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 159 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar