10:58 PM
День пам'яті жертв Голокосту

27-29.01.2017


27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами. 


З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту вчителями був проведений цикл заходів «Свіча Голокосту не згасне» по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту. 
27 січня був проведений виховний захід: «Голокост – лихо століття» серед учнів 8-11 класів.Педагог-організатор у своїй бесіді назвала історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей. 


З метою поглиблення знань з історії України проведена бесіда «Ціна чужої війни» з дітьми 5-6 класів про трагедію. Діти переглянули відеоролик, де коротко розповідається про Холокост, з розповіді класного керівника діти дізналися що означає це вбивче слово, вшанували пам’ять невинно убієнних, переглянули принесені документальні фотографії тих часів,ознайомилися з принесеними книгами.На завершення заходу Дудка Ірина,учениця 11 класу продекламувала вірша під назвою «Бабин Яр» , що присвячений минулим подіям. В болем, сумом і жалем в очах і Душах подумки підсумували - такого жаху не повинно повторитися . 


29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. 


До цієї дати 30.01.у Красненській школі була проведена лінійка пам' яті героїв Крут «Перемога українського духу», Історичний урок до Дня пам 'яті героїв Крут на тему: «Пам' ятаємо Крути.Крути як відродження українства» серед учнів 8-11 класів Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. Під час заходу говорилося про необхідність згуртованості народу України та підкреслювалося, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходу читали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям АТО. Під час заходу присутні переглянули документальний фільм «Крути». Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

 

Переглядів: 168 | Додав: krasnenska2017 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar